Ta in snödropparna

2022-03-23 | Inspiration, Victoria tipsar

Snödroppens latinska namn, Nivalis, betyder ’Växer vid snö’ och precis som namnet antyder så är snödroppen ett av våra tidigaste vårtecken.

Under ett års tid har vi arbetat med att ta utveckla den här underbara glasvasen. Det är min äldsta son som formgivit den och det är ett litet glasblåseri i Småland som gör den till oss. Vi har döpt vasen, som kommer i två storlekar, till glasvas ’Nivalis’, men den kan naturligtvis användas till andra smålökar som krokus och botaniska tulpaner. Gräv upp några lökar i trädgården eller köp i kruka. Spola av jorden från löken och trä ner rötterna genom hålet i den avtagbara glasskivan.

Glaset är av mycket hög kvalitet och har ett otroligt vackert skimmer. Vi är glada och stolta över det poetiska uttrycket den bär, och hoppas ni ska njuta av den lika mycket som vi med honungsdoftande snödroppar på vårbordet.

Utforska hela vårt sortiment av vaser här. 

/ Victoria

 

Läs även

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Det finns flera sorters tulpaner som är lämpliga att odla i kruka, ekfat eller i stora korgar. Jag tycker att de tidiga eller medeltida tulpanerna lämpar sig bäst. Den fyllda rosaskimrande och doftande tulpanen ’Libretto Double’ är fantastisk i kruka och även i rabatten.

En otroligt vacker tulpanbukett

En otroligt vacker tulpanbukett

I våras plockade jag en otroligt vacker bukett av tulpaner som vi planterat på Zetas i vår visningsträdgård. Jag tycker de här färgerna är så fina tillsammans så jag tänkte ni får en lista på de sorterna så ni kan plocka en likadan nästa år. Eller givetvis njuta av dem i rabatten.

Sätt tulpaner i kruka

Sätt tulpaner i kruka

Välj en så stor kruka som möjligt. Jorden har nämligen en isolerande effekt och jämnar ut temperaturen som är av betydelse för lökens övervintring. Det är också viktigt att det är hål i botten så att inte jorden inte blir för blöt.

Shopping Cart
Varukorgen är tom
Delsumma
0.00
Fortsätt handla