Smygtitt på höstens tulpankollektion

2022-05-09 | Inspiration, Victoria tipsar

Nyss hemkommen från en arbetsintensiv resa i Holland vill jag visa er lite bilder på vad vi jobbat med under de senaste dagarna.

Vi har besökt flera odlare där vi handplockat ett unikt sortiment där flera sorter kommer att säljas redan i höst. Lökparken i Keukenhof bjöd också på mycket inspiration. Där tog vi många bilder på narcisser som också kommer att finnas i Zetas utvalda sortiment. Den lilla vita narcissen ’Xit’ är så underbart söt i sin enkelhet.

Personligen är jag mycket svag för de småblommiga ’vilda’ narcisserna som doftar gott och blommar länge. Jag tycker det är så fint att ha dem både i kruka och även blanda olika sorter i rabatten tillsammans med tidigblommande perenner som sockblomma, löjtnantshjärta, lungört m,m.

Jag och min äldsta son har skapat fyra tulpan mixar som kommer att säljas i en fin presentförpackning i höst. Det är också han som tagit alla bilder.

Här kommer en liten smygtitt på vår tulpankollektion:

Vi kommer självklart presentera sorterna mer utförligt med namn och beskrivningar när vi lanserar dem i höst.

I den vita tulpanmixen har vi blandat in två narcisser som lyfter kompositionen till en högre nivå.

Vi kommer naturligtvis även att ha utvalda enskilda tulpaner, krokus, pärlhyacinter, tidlösa, allium med flera i sortimentet i höst. Men just nu njuter vi av våren som är på gång och av de lökar vi satte i höstas. Just nu har tulpanen ’Allison Bradley’ slagit ut i mitt växthus. Ska ta lite bilder och visa er inom kort.

/ Victoria

 

Läs även

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Det finns flera sorters tulpaner som är lämpliga att odla i kruka, ekfat eller i stora korgar. Jag tycker att de tidiga eller medeltida tulpanerna lämpar sig bäst. Den fyllda rosaskimrande och doftande tulpanen ’Libretto Double’ är fantastisk i kruka och även i rabatten.

En otroligt vacker tulpanbukett

En otroligt vacker tulpanbukett

I våras plockade jag en otroligt vacker bukett av tulpaner som vi planterat på Zetas i vår visningsträdgård. Jag tycker de här färgerna är så fina tillsammans så jag tänkte ni får en lista på de sorterna så ni kan plocka en likadan nästa år. Eller givetvis njuta av dem i rabatten.

Sätt tulpaner i kruka

Sätt tulpaner i kruka

Välj en så stor kruka som möjligt. Jorden har nämligen en isolerande effekt och jämnar ut temperaturen som är av betydelse för lökens övervintring. Det är också viktigt att det är hål i botten så att inte jorden inte blir för blöt.

Shopping Cart
Varukorgen är tom
Delsumma
0.00
Fortsätt handla