Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

2022-10-12 | Inspiration, Victoria tipsar

Det finns flera sorters tulpaner som är lämpliga att odla i kruka, ekfat eller i stora korgar. Jag tycker att de tidiga eller medeltida tulpanerna lämpar sig bäst. Den fyllda rosaskimrande och doftande tulpanen ’Libretto Double’ är fantastisk i kruka och även i rabatten.

Plantera tulpaner i kruka

  • Välj ett kärl som har hål i botten. Bottna med lecakulor eller krukskärvor.
  • Fyll upp med planteringsjord. Sätt lökarna tätt men så att de inte nuddar varandra. Planteringsdjupet ska vara tre gånger lökens storlek.
  • Vattna igenom så att jorden är fuktig. Ställ dem därefter under tak och linda in dem i ett vindskyddande material, bubbelplast, wellpapp eller dylikt. De kan även stå i ett mörkt kallt förråd. De tål minusgrader. De ska ej vattnas under vintern.
  • I mars- april tas de fram och vattnas mycket sparsamt. Låt vårsolen och värmen väcka dem långsamt till liv.  

Tänk på

Fem stycken lökar är lagom till en kruka på 20-25 cm i diameter.

Tio stycken lökar är lagom till en kruka på 40-45 cm i diameter

Beställ dina lökar här!

libretto double i vas

Tulpanen ’Libretto Double’ är mycket hållbar som snitt och i vas.

/ Victoria

Detta är ett återpublicerat inlägg, som skrevs från början 2021. 

Läs även

En otroligt vacker tulpanbukett

En otroligt vacker tulpanbukett

I våras plockade jag en otroligt vacker bukett av tulpaner som vi planterat på Zetas i vår visningsträdgård. Jag tycker de här färgerna är så fina tillsammans så jag tänkte ni får en lista på de sorterna så ni kan plocka en likadan nästa år. Eller givetvis njuta av dem i rabatten.

Sätt tulpaner i kruka

Sätt tulpaner i kruka

Välj en så stor kruka som möjligt. Jorden har nämligen en isolerande effekt och jämnar ut temperaturen som är av betydelse för lökens övervintring. Det är också viktigt att det är hål i botten så att inte jorden inte blir för blöt.

Fröså dahlian ’Bishops children’

Fröså dahlian ’Bishops children’

När jag inte lyckades med vallmon, så gick det desto bättre med dahliorna. Jag brukar inte så frön till sommarblommor eftersom jag oftast har tillgång till färdiga plantor på Zetas. Men jag var ändå nyfiken på att prova att så dahliafrön då min kollega Susan Hubel...

Shopping Cart
Varukorgen är tom
Delsumma
0.00
Fortsätt handla