En otroligt vacker tulpanbukett

2022-09-14 | Inspiration, Victoria tipsar

I våras plockade jag en otroligt vacker bukett av tulpaner som vi planterat på Zetas i vår visningsträdgård.

Jag tycker de här färgerna är så fina tillsammans så jag tänkte ni får en lista på de sorterna så ni kan plocka en likadan nästa år. Eller givetvis njuta av dem i rabatten.

Alla sorterna blommar i maj och håller mycket bra som snitt.

Tulpaner räknas som ettåriga, men det finns sorter som brukar komma år efter år. Tex, alla de botaniska sorterna och darwinhybriderna. Moderlöken vissnar efter efter blomning och det är sidolökarna som bildas efter att moderlöken planterats som sedan kommer att blomma om. Är lökarna planterade i gynnsamt läge där de får fukt vår och höst och sedan får bo torrt, varmt och soligt under sommaren. Då kan de bilda många sidolökar och olika tulpansorter sätter olika mängd sidolökar.

De sorter i buketten som brukar sätta flest sidolökar är ’Hemisphere’ och ’Pretty Pink’. 

Upptäck årets höstlökskollektion 2022 här.

Läs om hur du odlar höstlök här. 

Lycka till / Victoria

Läs även

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Det finns flera sorters tulpaner som är lämpliga att odla i kruka, ekfat eller i stora korgar. Jag tycker att de tidiga eller medeltida tulpanerna lämpar sig bäst. Den fyllda rosaskimrande och doftande tulpanen ’Libretto Double’ är fantastisk i kruka och även i rabatten.

Sätt tulpaner i kruka

Sätt tulpaner i kruka

Välj en så stor kruka som möjligt. Jorden har nämligen en isolerande effekt och jämnar ut temperaturen som är av betydelse för lökens övervintring. Det är också viktigt att det är hål i botten så att inte jorden inte blir för blöt.

Fröså dahlian ’Bishops children’

Fröså dahlian ’Bishops children’

När jag inte lyckades med vallmon, så gick det desto bättre med dahliorna. Jag brukar inte så frön till sommarblommor eftersom jag oftast har tillgång till färdiga plantor på Zetas. Men jag var ändå nyfiken på att prova att så dahliafrön då min kollega Susan Hubel...

Shopping Cart
Varukorgen är tom
Delsumma
0.00
Fortsätt handla