Inspiration

Välkommen till Zetas Inspirationsrum

Här delar vi med oss av allt från ideer till trädgårdens olika rum, buketter och vackra inspirerande bilder. Dröm dig bort och låt dig inspireras av naturens och trädgårdens förunderliga värld.  Dela gärna med dig av dina odlingsråd och inspirationsbilder under hashtaggen #mygardenstory på Instagram

Zetas Trädgård
Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Sätt tulpanen ’Libretto Double’ i kruka

Det finns flera sorters tulpaner som är lämpliga att odla i kruka, ekfat eller i stora korgar. Jag tycker att de tidiga eller medeltida tulpanerna lämpar sig bäst. Den fyllda rosaskimrande och doftande tulpanen ’Libretto Double’ är fantastisk i kruka och även i rabatten.

En otroligt vacker tulpanbukett

En otroligt vacker tulpanbukett

I våras plockade jag en otroligt vacker bukett av tulpaner som vi planterat på Zetas i vår visningsträdgård. Jag tycker de här färgerna är så fina tillsammans så jag tänkte ni får en lista på de sorterna så ni kan plocka en likadan nästa år. Eller givetvis njuta av dem i rabatten.

Sätt tulpaner i kruka

Sätt tulpaner i kruka

Välj en så stor kruka som möjligt. Jorden har nämligen en isolerande effekt och jämnar ut temperaturen som är av betydelse för lökens övervintring. Det är också viktigt att det är hål i botten så att inte jorden inte blir för blöt.

Fröså dahlian ’Bishops children’

Fröså dahlian ’Bishops children’

När jag inte lyckades med vallmon, så gick det desto bättre med dahliorna. Jag brukar inte så frön till sommarblommor eftersom jag oftast har tillgång till färdiga plantor på Zetas. Men jag var ändå nyfiken på att prova att så dahliafrön då min kollega Susan Hubel...

Odla höstlök

Odla höstlök

Tulpanlökar blir som bäst planterade i ojämna antal, i grupper om minst fem till tio. Narcisser ska planteras tidigt på hösten, med fördel i en väldränerad och lätt fuktig jord, cirka 15 cm under jorden.

Höstplantering – Sätt lök i kruka

Höstplantering – Sätt lök i kruka

Lök är vår passion på Zetas och sätter dem både i trädgården och i krukor. Fördelen med krukodling är att man kan tjuvstarta och få en känsla av vår tidigt på fönsterbrädan redan i februari.

Smygtitt på höstens tulpankollektion

Smygtitt på höstens tulpankollektion

Nyss hemkommen från en arbetsintensiv resa i Holland vill jag visa er lite bilder på vad vi jobbat med under de senaste dagarna. Vi har besökt flera odlare där vi handplockat ett unikt sortiment där flera sorter kommer att säljas...

Ta in snödropparna

Ta in snödropparna

Snödroppens latinska namn, Nivalis, betyder ’Växer vid snö’ och precis som namnet antyder så är snödroppen ett givet vårtecken. Nu vill jag uppmuntra er att ta in den och sätta hela löken i en vas. En av våra nyheter för i år är därför snödroppsvasen som är en hyllning den denna otroligt vackra lilla blomma. 

Shopping Cart
Varukorgen är tom
Delsumma
0.00
Fortsätt handla